Blogg

Middagsmål for 2020!!!

Middagsbudsjett på tallerknen!

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har laget middagslister og planlagt middag under 100 kroner eller prøvd å gjøre alle fornøyd i prosessen. Har dessverre ikke telling og jeg er ganske sikker at det flere familier som opplever det samme. Jeg er en slik person som kommer med mange ideer og tanker på hvordan og hva vi kan gjøre ting og livet enklere. Kan si at noen ganger har det fungert kjempefint en periode og ikke så bra andre ganger, men jeg gir ikke opp og prøver igjen.

Denne gangen laget jeg en liste med middager på 4 uker og satt av plass til å se hvor mye vi egentlig bruker på middag. Planen er at vi handler 2 ganger i uken og da handler vi inn nok til middag, skolemat og frukt. Tanken er at vi ikke må dra til butikken før vi skal handle inn til neste runde og kun handle det vi trenger. Dette er på en måte en ny vri for oss og i første runde har vi vært fornøyd. Vi handlet da inn for 3 middager, 2 brød, 2 melk, 1 frokostblanding, 2 pålegg og 2 typer frukt og alt dette kom på underkant kr 500,-. Dette er altså frokost, lunsj, middag og kveldsmat sammen. Denne runden var vi godt fornøyd!

My av tingene har vi hjemme så vi regner kun ut det vi handler i butikken til denne middagen, så kjøper vi ris skriver vi det beløpet på risen koster selv om vi kanskje ikke bruker hele pakken.

Som jeg har tidligere postet, har vi ikke den beste økonomien og denne gangen har vi virkelig bestemt oss for at vi må jobbe med den på en litt annen måte enn vi har gjort før. Så det å starte med billige middager og ikke minst skrive ned for å se hvor mye vi bruker vil hjelpe oss et stykke på veien for å få en ca. oversikt. Vi vet akkurat hvor mye barna spiser på skolen og klarer fint å regne ut dette selv om frukten noen ganger blir spist opp fortere enn forventet, men det er ikke så dyrt å stikke innom butikken for å kjøpe(bare vi klarer å kjøpe akkurat det…). 

Under finner dere middagsplanen for 4 uker og som nevnt over at vi skriver i kroner kun ned det vi må kjøpe inn til denne middagen resten har vi da hjemme.

 Uke 3Utgifter
MandagOvnsbakt pasta med vegetarboller 85,-
TirsdagPakistansk kjøttrett med roti 64,-
OnsdagFiskepinner, grønsaker og pomefrites + saus/dressing18,- 
TorsdagPannekaker med blåbær og kalkunbacon 
FredagTaco 
SUM  
                                          Uke 4 
MandagSpagetti 
TirsdagFiskeburger med coleslaw  og potetbåter 
OnsdagDal (se oppskrift) 
TorsdagCalzone 
FredagTaco 
SUM  
Uke 5 
MandagPasta men Philadelphia og spinat  
TirsdagPakistansk kylling med grønnsaker 
OnsdagPoke Bowl 
TorsdagPizza 
FredagTaco 
SUM  
                                     Uke 6 
MandagMinestronesuppe med Tortelloni 
TirsdagIndisk taco med fullkornlefse og raita 
OnsdagFiskegrateng med poteter og gulerot 
Torsdagsandwich 
FredagTaco 
Sum  

Klem😁

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

4 kommentarer

Legg inn en kommentar