Blogg

Bake pepperkaker og tenne lys.


I går var det første advent og i tradisjon tro bakte vi pepperkaker noe vi har gjort hvert år i sikkert 13 år eller mer. Det som er litt morsomt er jo når du ser tilbake og egentlig teller årene hvor lenge du har holdt på tradisjonen. Det er vel da du ser at du ikke er så ung lenger heller –HAHAHA!!! Men tilbake til tradisjonen vår, ja den vi har gjort så lenge jeg kan huske – nemlig pepperkakebaking og tenning av adventslys. Jeg lager deigen fra bunnen og det har jeg gjort de siste årene kanskje ikke like vellykket hvert år, men brukbar og spisebar en ganske mild smak. 


For dere som ser storyene mine på Instagram kunne dere se at vi hadde på oss juleklær og det er rett og slett for å få opp stemningen. Jeg bare ELSKER det!!! Så her får dere et bilde som egentlig ikke skulle vises til andre, men noen ganger tar vi bilder og de blir bare ikke så flotte så da bruker vi det vi har… Ikke sant… Ikke helt perfekt… Men dagen var perfekt så gode minner ble skapt.


Etter vi hadde laget pepperkakene og puttet melis på ble det en enkel middag og en av mine yndlingsjulefilm Arthur. Så var det tenning av lys dette har vi gjort litt forskjellig med, noen ganger har vi alle sittet der og sunget og andre ganger har vi sagt verset i år ble det litt labert da vi var litt trøtte og slitne så da ble den bare tent på, men kanskje neste søndag at vi gjør litt ut av det… Men uansett blir lyset tent og i år har vi en lilla på stuen og en rød på kjøkkenet – dette er første gangen vi har to adventsstaker. Når jeg pynter til jul liker jeg best å pynte mest med lilla og sølv i førjulstiden og rødt når julen er ganske nære, men det røde kommer seg snikenes inn uansett.

Jeg startet for tre ukesiden med å små pynte med gardiner og lage julekaker, men 1. desember kom like brått som den gjør hvert år og julestjernen ble hengt opp i siste liten og julekransen på døren blir hengt opp i dag. Så selv om jeg startet smått for tre uker siden havnet jeg litt bak mange andre ser jeg, men helt i orden – vi har god tid å pynte å nyte førjulstiden.

Dere får ha en toppers mandag!

Mandags kos fra Familien BK❣️

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar