Mat

Førjulskos med hardbakels

Jeg elsker førjulstiden og det er da vi skal kose oss mest. 

I går hengte jeg opp julegardiner på kjøkkenet og litt og litt fremover kommer jeg til å ta frem noe nytt hver helg til 1. desember da «ALT» kommer ut. 

Noen synes dette er altfor tidlig og det er helt greit, det syntes jeg også før – og gjorde alt(nesten) 1. advent, men syntes jeg fikk så liten tid med julen så derfor startet jeg smått ca. midten av november. 

Når vi snakker om litt og litt så starter bakingen nå for at vi skal rekke alt til jul. Og det jeg starter med er hardbakels. Dette tror jeg det er få som vet om for jeg får ofte spørsmål om hva dette er. Jeg har vokst opp med at dette bakte vi hver jul og det samme gjør jeg. Grunnen til at jeg baker disse så tidlig er at ungene kan ta med på skolen og spise litt når de vil ha noe godt i førjulstiden. 

Dette er en liten tradisjon vi har. 

Denne oppskriften jeg deler med dere har gått i generasjoner og er en gammel oppskrift som står meg veldig nært. 

Gammeldagse hardbakels 

  • 1 kg hvetemel
  • 1/2 kg margarin
  • 6 ts bakepulver 
  • 4 ts vaniljesukker 
  • 3 kopper sukker
  • 1 kopp melk
  • 5 egg
  • Bland det tørre
  • Smuldre margarinen i det tørre
  • Ta oppi egg og melk blad det godt

Varm opp vaffeljernet og skjelv ut deigen til ca. 1 cm og form slik at den går i vaffeljernet. Jeg bruker en skål som er ca. lik størrelse. Jeg tar aldri tiden, men ca. 1-2 minutter – kanskje litt avhengig av hvor godt vaffeljern du har også. Neste helg står mer julebakst på planen og det gleder vi oss til å dele❤️

hvis du lager dette gjerne tagg meg inn så jeg får se😍

følg meg gjerne på Instagram familienbk

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar