Familien

Jeg kunne ikke vært foruten – del 3

Del 3

Vi hadde jo ikke bare to små barn vi hadde en hund også, han fikk vi ett år før eldste ble født. Det var en stor og flott hund, Leo kalte vi han fordi han var av rasen Rhodesian Ridgeback en Afrikansk Løvehund som vi kaller det på Norsk. Selvfølgelig var livet slitsomme til tider, men de minnene jeg har er så utrolig gode.

De hadde hverandre å leke med og vi bodde på et helt fantastisk sted for småbarnsfamilier, lekeplassen rett utenfor døra og området fult av barn i alle aldre. De hadde nok venner og var ofte ute og koset seg masse, det var et godt og trygt område.

Jeg leste meg opp på alt – særlig på hvordan man snakket til barna når de ikke alltid hørte og slo seg vrang. Jeg fikk vite flere ganger at jeg gjorde dette riktig og at barna mine var harmoniske. Men selvfølgelig var ikke alt harmonisk og dere med små barn vet dette og særlig når vi skulle ut å handle eller på cafe. Langt ifra harmoniske situasjoner, men slik er det bare og derfor dro vi sjelden på cafeer sammen og heller laget noe hyggelig kos hjemme(var jo litt billiger også da). 

Men jeg gjorde da noe riktig, nemlig å få inn nye lærdommer fra Google og de hjalp.

Jeg husker godt den dagen de lærte seg å si R, vi har det på film og jeg smiler for meg selv når jeg skriver dette også. For jeg husker det som om det var i går.

«Kom mamma, nå rrrrrreiserrrrr vi». eller «Rrrrrroserrrrr errrrrrrr rrrrrrrrøde, fiolerrrr errrrrrrrr blå»  ja du kan reglen og ikke minst når de sang, det er så utrolig søtt og jeg har video av det som vi ser på innimellom og glad er jeg for det.

Jeg har alltid vært glad i å filme og ta bilder og har sikkert tusenvis av bilder og sikkert nesten tusen om ikke mer videosnutter av små øyeblikk fra livene deres.

Da det var på tide at jeg skulle ut i arbeidslivet igjen var jeg virkelig klar for det. Uansett hvor mye jeg elsker å være sammen med barna mine og er glad for at jeg tok det ekstra året fri, er jeg en som liker å jobbe. Jeg trenger å komme meg ut og være voksen, for når man går bare hjemme med barn og snakker til barn lever man i sin egen lille boble. Jeg gjorde ihverfall det og når jeg snakket med voksne på den nye jobben måtte jeg ta meg litt sammen hvordan jeg snakket med de. Haha må si jeg følte meg dum mange ganger da jeg gjorde og sa ting jeg kun egentlig brukte å gjøre til barna og ikke voksne på jobben(flaut), men kom inn i dette etter hvert.

Så da var det tid for barnehagen jeg gruegledet meg, men kjente litt til den ene barnehagen siden vi hadde vært på åpenbarnehage der, men litt uheldig da de fikk plass i to forskjellige barnehager. Det gjorde det litt vanskelig og litt mer tungvint. Det var innkjøring i to forskjellige barnehager, men heldigvis tok det bare et par måneder også fikk eldste starte i samme barnehage som søsteren sin. Dette tror jeg var den beste barnehagen de noen gang har gått i, det var et trygt og godt sted også kjente de mange av de andre barna siden de var naboer. Vi knyttet gode relasjoner i området og i barnehagen.

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar