Blogg

Ha et åpent sinn på Halloween!

Hvor går grensen til hvor store barna skal være når de går knask eller knep?

Jeg husker da jeg gikk Halloween da barna var ganske små og så de store barna(tenåringene) løpe rundt og hadde det gøy, tenkte jeg for meg selv « er ikke de litt for store»?

Svaret mitt nå er NEI!!!!

De er ikke for store, la de få lov å løpe rundt og kose seg. Dette er en ting de har gledet seg til og varer ikke så lenge før de bestemmer seg selv at de er for store til dette.

Hvorfor skal vi voksne belære barna med at de ikke kan, de kommer dit selv og finner ut at ikke de vil lenger.

Jeg vet det er mye holdninger rundt om at de store barna/ungdomen ikke skal få noe. Vet også noen har sagt til de som ringer på døren «Er ikke dere litt store»? Eller «Du er litt for stor, så du får ikke». 

Har hørt mange diskusjoner rundt dette og at de synes det er frekt av de større barna å tigge for godteri. 

Så mitt spørsmål er – hvor går grensen?

Sist Halloween så jeg fire jenter som hadde kledd seg ut, de var sikkert 14 år. De hadde bøttene i hånden og fniste og så virkelige lykkelige ut, ja de hadde det rett og slett gøy. Jeg kunne ikke noe annet enn å smile for meg selv når jeg så de.

Jeg tenker selv om de er «store» for noen er de faktisk barn som har en stor glede av dette.  

Og tenk den skuffelsen da de blir avvist i døren av en voksen med at «er ikke dere litt store» eller bare stygge blikk?

Denne Halloweenen vil jeg oppfordre alle voksne å være åpne og positive til de eldre barna som ringer på døren med store forventninger til å få noe oppi bøtten eller posen sin. 

Ta de imot med et smil og se hvor mye de stråler av lykke👻

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar