Mat

Slik laget vi falaffel til middag!

Noen ganger har man bare lyst på noe annet enn det vanlige til middag og derfor bestemte vi oss på og prøve noe nytt.

Nemlig falaffel.

Jeg har smakt det før, men aldri laget hjemme. 

Vi prøvde en oppskrift vi fant på matprat.no

Oppskrift; 

  • 500 g kikerter
  • Saften av en sitron
  • 4 ss hakket koriander
  • 4 ss hakket bladpersille 
  • 1 egg
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • Halv ts salt
  • Halv ts pepper

Putt alt i en blender til en jevn masse, sett den i kjøleskapet i ca. en time for å kjøle seg ned litt. 

Når den er kjølt ned kan du starte å forme deigen som små baller. 

Så steker du det enten i olje eller i ovnen til de blir gyldne.

Beste tilbehør et raita, salat, rødløk og tomat synes jeg også bruker vi en litt sterkere saus som du ser på bilde.

Jeg kvernet massen litt mye synes jeg, så neste gang er jeg litt forsiktig slik at den blir mitt mer «kornete».

Men smaken !!!WOW!!!! kjempe god!

Klem🙌🏼


Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar