Blogg

Høstens beste kjerringråd!

Nå begynner høst kulden å snike seg på og jeg tenkte å gi noen små tips når du starter å føle  deg litt uggen i kropp og hals som har hjulpet på oss. 

Jeg er veldig glad i det som er naturlig fra naturen, tja…. La oss kalle det naturmedisin.

Mitt første tips er honning.

Honning er rett og slett noe helt i sin egen klasse! Da jeg vokste opp spiste jeg det på brødskiven, men nå er det kanskje mer vanlig å blande det i mat og putte det i te. Vet ikke hvordan det er andre steder, men slik er det ihvertfall hjemme hos oss. 

Honning er jo en gammel naturmedisin helt tilbake til oldtiden i Egypt om ikke enda lenger tilbake.

Jeg la min interesse for honningen da jeg forsto hvor fantastisk den var for en del år tilbake. 

Tenker det er mange som vokste opp med varm melk med honning og særlig på kveldene. 

Av min erfaring hjelper varm melk med honning før du legger deg til at kroppen roer seg ned og du blir mer søvnig, et veldig bra triks på sene høst kvelder for barn og ikke minst voksne. Dette hjelper også hvis du hoster mye om natten, test det ut en gang du hoster en natt og ikke får sove eller rett før du skal legge deg samt ta med et glass vann ved sengen.

Jeg er 95% sikker på at dette vil hjelpe deg, det har alltid hjulpet for familien min.

Jeg vil også anbefale hvis du har sår og vond hals ikke minst når du merker det starter. Ta deg en skje med honning og la det «smelte» i munnen og skli sakte nedover halsen👌🏼Hvis det er noen bakterier der vil du kanskje merke at honningen jobber litt i det den sklir nedover. 

It works! 

Og ikke minst den siste hjemmelaget varm te med sitron og honning.

Til ett glass trenger du bare saften av en 1/2 sitron(eller en), varmt vann og honning. Hvis du vil ta litt ekstra sterkt i kan det også være godt med en skive ingefær! Gjerne skjær noen biter av sitronen og putt oppi koppen.

  • sitroner er jo C-vitaminer 
  • Honningen har antibakterielle egenskaper
  • Ingefær hjelper mot kvalme, styrker  immunforsvaret og skal dempe betennelse tilstanden, pluss hvis du har litt muskel vondt etter trening så mulig den også hjelper når kroppen verker(vet ikke?) 

Dette går det mye av hjemme nå i disse tidene fremover.

Og det beste jeg vet er den medisinen som kommer fra naturen. 

Selvfølgelig hvis det er mer alvorlige ting må man jo gå til legen, men jeg har alltid vært veldig sta og prøvd å fikset ting selv før jeg drar til legen, men det er meg. Og her snakker jeg jo litt om generell lett forkjølelse og kunne forebygge på gamle måten. Jeg ga heller ikke honning til barna mine før de var over 2 år, men slike ting kan man snakke med helsestasjonen om.

Håper du vil teste det ut og dele din erfaring med meg💛

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

4 kommentarer

Legg inn en kommentar