Mat

Verdens enkleste rundstykker.

Saftige rundstykker.

Her om dagen hadde vi ikke noe brød, og vi var sultne. Så da bestemte vi oss for å lage sunne rundstykker.

Og det som er så fint med denne oppskriften er at jeg er helt sikker på at du har alt i skapet.

Havre rundstykker;

Sett ovnen på 220 grader.

  • 250 g hvetemel
  • 100 g sammalt hvete grov
  • 250 g lettkokte havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 3,5 dl vann
  • 1 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær 
  • 3 ss olje

Egg til pensling.

Putt alt sammen i en bolle smuldre gjæren inn hvis du bruker fersk gjær. 

Dekk bollen og la den heve til dobbel størrelse ca. 30 min.

Når deigen er hevet kan du dele den opp og lage 14 rundstykker. 

Så lar du de heve i 30 minutter. 

Etter heving kan du pensle på eggene og sette den i ovnen i 10 minutter. 

Dette er en så god og enkel oppskrift og rundstykkene blir veldig myke.

Dette er en av favorittene til barna så tips er å lage dobbel porsjon og fryse. 

Et lite tips er og alltid ha liggende tørrgjær i huset.

Håper dere vil like de.

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar