Blogg

Våknet til det braket klokken 04:00!

I dag tror jeg de fleste på Østlandet våknet klokken 04:00 av et dundrende brak fra tordne som sirkulerte rundt i mange timer etter. 

Da jeg var på vei til jobben hørte jeg på radioen at de hadde målt 18.000 lyn da var klokken nesten syv.

Men det ga seg jo ikke der det fortsatte i til rundt klokken 09:00 sånn ca. Om ikke litt lenger. Eneste jeg tenkte på var barna mine som måtte gå til skolen, men heldigvis var lynet såpass langt unna at det gikk fint. 

Hadde dere sendt ut barna deres hvis det har lynt, for at de ikke skulle komme for sent på skolen? Eller har dere latt de bli hjemme til det hadde gått over og latt de komme for sent?

Jeg har så ekstremt respekt for moder natur  at jeg hadde synes for deres sikkerhet at de kunne ventet til det gikk over og heller kommet for sent, men heldigvis har vi enn så lenge sluppet den avgjørelsen. 

Det er så rart når det lyner og tordner, det blir en så spesiell stemning og jeg elsker den energien og stemningen som kommer. Man merker det i luften at noe er på gang og kan nesten kjenne det i kroppen, men så lenge jeg er inne. Skulle gjerne hatt store vindu og bra utsikt for å kunne se himmelen bedre i slike tilfeller. 

Da jeg var liten opplevde jeg lynet på det verste, lynet slo ned inne i huset flere ganger og det har fått meg til å respektere de kreftene. 

Samtidig så utrolig fascinert hvordan «skyene» klarer og skape så sterk elektrisitet. Det må faktisk være et spenningsfelt på 200 – 1000 volt per milimeter😱Helt sykt! 

Drivkraften er en elektrisk spenningsforskjell som oppstår ved at luftens molekyler omdannes til ioner. Mens lynstrømmen løper gjennom kanalen omdannes molekylene til plasma!!!  Jeg bare elsker dette🤩Hvordan ting fungere og blir til, LOVE IT!!!  

Helt sykt hvordan dette blir til. 

Viste dere foresten at hvis dere hører knitrende elektrisk lyd uten at det er noen strøm ledninger i nærheten er dere farlig nær et kraftig elektrisk felt der lynet kan slå ned selv om ikke de sorte skyene er over deg. 

Et annet tegn er at håret reiser seg, det kan se komisk ut, men absolutt ikke noe å le av. 

Opplever dere den dette burde dere komme dere langt unna helst komme i sikkerhet som i bilen eller et hus/hytte.

Så dette var dagens lærdom om lyn og torden. 

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

2 kommentarer

  • Lene

    Hvis været hadde vært skikkelig utrygt for barna så hadde jeg ventet til det gikk over uten tvil. Det måtte jo skolen skjønt. Jeg selv er jo litt redd i slikt vær, men det fascinerer meg. Som du sier, man kjenner det i kroppen at noe skal skje, og lyset ute blir jo bare vakkert. Den klamme luften kan jeg godt være foruten, men det er noe trolsk over det.. Ønsker deg en fin dag ❤

Legg inn en kommentar