Familien

Slik unngår vi stress før første skoledag!

Denne sommeren forsvant fort og vi nærmere oss min favoritt årstid, nemlig høsten og skolestart. 

Nå starter eldste på ungdomsskolen og jenta siste året på barneskolen og minsten 2. klasse. 

Og jeg føler presset på at alt må være perfekt til skolestart. De må ha nye klær, drikkeflasker, matbokser og mulig en ny ryggsekk🤔Penalet må inneholde alt av nødvendig utstyr til første skoledag. 

Også var det matpakkene hvor perfekt skal vi ha de? 

I fjor når minsten startet i 1. klasse hadde rektoren en tale for oss forelder og hun sa noe som lettet meg veldig og jeg ble egentlig veldig glad at både rektor og helsesøsteren tok dette opp. 

Jo, det var nemlig snakk om matpakken og at de ikke var helt for de perfekte matpakkene som fristet alle andre barn til å ikke ville spise sin egen kjedelige matpakke. 

Jeg må si at mine barn får standar matpakker med brød/pålegg og frukt. Innimellom får de noe ekstra bare for å gi de en liten glede i hverdagen. Og det tenker jeg er mer viktig enn de perfekte matpakkene hver dag, da setter de kanskje mer pris på de små overraskelsene de får i blant. 

Når det gjelder nye klær til skolen er det nødvendig? 

Jeg mener så lenge barnet har klær som passer er det ikke nødvendig, vi trenger ikke bruke flere tusen på nye klær hver høst. Men selvfølgelig vokser barna som regel veldig på sommeren og de trenger klær som passer. 

Jeg bruker å shoppe på sommeren når salget er og kjøper nye klær og sko for høsten til barna.

Tenker også på ryggsekk – NEI barnet trenger ikke få en ny ryggsekk hvert år selv om barnet helst vil det. 

Jeg vet mange føler veldig på at de ikke har alt 100% klart til skolestart og det er helt greit! Man må ikke stresse seg opp å ha alt linet opp! Det er absolutt ingen andre enn deg som ser eller tenker over at de har samme ryggsekk eller den samme buksen. 

Så godt oppsummert; 

  • ikke kjøp ny ryggsekk hvert år, bruk den til den ikke kan brukes lenger.
  • Lag enkle matpakker, dere er like gode foreldre selv om barnet ikke får den «perfekte» matpakken.
  • Må ikke ha nye klær sko med mindre de har vokst ut av de og kjøp klær på salg!
  • ikke stress med at alt skal være perfekt!
  • Det blir nok et godt år uansett om alt ikke er på plass før første skoledag og barnet kommer gjennom dette året også med mye lærdom og har vokst seg et år klokere.

Lykke til i morgen med første skoledag! 

Tradisjon etter første skoledag, vi drar og koser oss et sted der barna vil.

Så får dere ha en fin søndag💛

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar