Blogg

Hva vet du egentlig om henna maling?

Jeg er så utrolig heldig som har en svigerinne som har tatt kurs i henna og lager malingen selv, altså økologisk henna maling.

Alle bildene med henna du ser i dette innlegget er påført av min svigerinne.

Henna kunsten er påført av Trendywoman

Har alltid vært fascinert av dette og alltid ønsket å få mulighet og få dette tegnet på hånden av en ekspert og det har jeg nå. Og jeg er er en utrolig nysgjerrig person og måtte bare søke på bakgrunnen til hvor langt bak i tid og hvor dette kommer fra og hva dette egentlig er. 

Dette kom jeg frem til;

Henna er en plante/busk fra plante slekten Lawsonia. Planten har gulhvite blomster og vokser naturlig opp i varmere strøk. 

Henna skal være en naturlig «solkrem» med en avkjølende effekt. Planten skal også hjelpe mot sår hals og vond mage, dette er bare en liten del hva planten er blitt brukt til medisinsk behandling. 

Av roten får du et rødt fargestoff som vi kaller henna. 

Det er vanlig i noen kulturer at kvinnene får henna påført før bryllup, festivaler og helligdager dette kalles Mehndi.

Så til historien bak henna planten/malingen.

Dette har blitt praktisert over 5000 år i Pakistan, India, Afrika og Midt Østen. Det er noe dokumentasjon der det sies at henna er over 9000 år gammelt. Henna skal ha en naturlig kjølende effekt og det ble brukt for å kjøle ned kroppen. 

Det ble laget en paste av henna og lagt på bena for å få en nedkjølende effekt som gikk gjennom hele kroppen. Dette etterlot en farge som ga en ide så de startet å lage mønster ut av henna pasten. 

Det sies også at i gamle Egypt at de påførte mumiene henna, det sies også at det skal være dokumentert at Cleopatra og i Romer tiden brukte de henna som kosmetikk. 

Da jeg søkte for å finne litt ut om henna fant jeg bare negative omtaler om dette grunnet uheldige påføring av henna på turist steder. Jeg synes dette er litt trist fordi det ødelegger rykte til noe så vakkert og tradisjonelt. 

Selvfølgelig ville jeg ikke valgt å bli påført henna maling på gaten i Spania, men igjen er det sikkert vanskelig å vite hva som er ekte eller ikke. 

Så er man litt nysgjerrig på dette med henna malingen har jeg som nevnt øverst i dette innlegget at jeg har en svigerinne som lager henna malingen fra bunnen altså økologisk. 

Hun er utrolig dyktig og lager vakre mønster på hånden som jeg egentlig vil kalle kunst.

Legger ved hennes Instagram her; 

https://instagram.com/trendywoman74?igshid=1cwmyk6ufch2i

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

2 kommentarer

Legg inn en kommentar