Mat

Helsefordeler med rabarbra!

I går var det en planlagt rolig dag for vi skulle få besøk av bestemor. 

Og hun kom med en av mine beste grønnsaker, nemlig rabarbra❤️Elsker rabarbra! 

Viste du at den er egentlig er fra Sentral-Asia og kom til Norge på 1700-tallet? 

Rabarbraen var kjent i Kina i 5000 år for sin helsebringende effekt innen medisin. Den ble brukt for og kurere feber og pest.

Den har mye C-vitamin i seg og K-vitamin, B-kompleks vitaminer, mineraler, Kalium, kalsium, jern, magnesium og eple- og oxalsyre. 

Det sies også at den skal hjelpe med;

  • vekttap
  • Forbereder fordøyelsen
  • Hudens helse
  • Forebygger Alzheimer 
  • Forbereder bein helse

Dette er bare en liten del hva denne planten/grønnsaken kan hjelpe deg med.

Så her er det bare pluss pluss med rabarbraen.

Også kan du lage alt mulig av mat med den.

Jeg er så glad i alt med rabarbra og særlig suppen. Det laget min mor som var på besøk i går, det var også hun som kom med rabarbra, fordi vi har ikke dette i hagen vår enda.

Men for å lage suppen trenger du kun; 

  • Rabarbra
  • Vann
  • Potetmel 
  • Sukker 

Kjempe enkelt også kutter du bare rabarbraen i små biter. 

Som sikkert de fleste andre vokste jeg opp med rabarbra. 


Yummy!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *