Mat

Helsefordeler med rabarbra!

I går var det en planlagt rolig dag for vi skulle få besøk av bestemor. 

Og hun kom med en av mine beste grønnsaker, nemlig rabarbra❤️Elsker rabarbra! 

Viste du at den er egentlig er fra Sentral-Asia og kom til Norge på 1700-tallet? 

Rabarbraen var kjent i Kina i 5000 år for sin helsebringende effekt innen medisin. Den ble brukt for og kurere feber og pest.

Den har mye C-vitamin i seg og K-vitamin, B-kompleks vitaminer, mineraler, Kalium, kalsium, jern, magnesium og eple- og oxalsyre. 

Det sies også at den skal hjelpe med;

  • vekttap
  • Forbereder fordøyelsen
  • Hudens helse
  • Forebygger Alzheimer 
  • Forbereder bein helse

Dette er bare en liten del hva denne planten/grønnsaken kan hjelpe deg med.

Så her er det bare pluss pluss med rabarbraen.

Også kan du lage alt mulig av mat med den.

Jeg er så glad i alt med rabarbra og særlig suppen. Det laget min mor som var på besøk i går, det var også hun som kom med rabarbra, fordi vi har ikke dette i hagen vår enda.

Men for å lage suppen trenger du kun; 

  • Rabarbra
  • Vann
  • Potetmel 
  • Sukker 

Kjempe enkelt også kutter du bare rabarbraen i små biter. 

Som sikkert de fleste andre vokste jeg opp med rabarbra. 


Yummy!!!

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar