Blogg

Haha!!! Noen ganger må jeg bare le av «alle» rundt meg!

Noen ganger må jeg le og andre ganger får jeg litt vondt og vil bare gråte, vi mennesker er utrolig rare. 

La meg forklare og jeg er sikker på at mange vil kjenne seg igjen. 

Når noen snakker stygt om oss forstår vi ikke hvorfor den personen gjør det. Hva har jeg gjort den personen? Hvorfor liker den ikke meg? Jeg  snakker ihvertfal ikke stygt om andre jeg sier bare sannheten. Jeg sier jo bare slik det er! 

Også rett etter på gjør du det samme! Er du noe bedre da? 

Hva vet du om den andres sannhet? Du vet A og vedkommende gir deg B. Men unnlater å si C som er grunnleggende til kanskje hvorfor. 

Tror alle har hørt dette ordtaket: 

Ikke døm andre for du vet ikke hvilken kamp de går gjennom. 

Jeg som sagt elsker å studere andre og se hvordan de oppfører seg forskjellige i situasjoner og som jeg ser fra mitt ståsted er vi så utrolig like selv om vi samtidig er så ulike.

Og ikke minst er vi veldig gode på og fortelle og belære andre hva de gjør feil – ihverfall slik vi ser det fra vårt stå sted. Men bare fordi det er feil for deg hvorfor skal det være for den andre? 

Poenget mitt her er at vi er lett å kritisere hva andre gjør, men er ikke noe bedre selv. Vi er veldig dårlig på og se våres feil og mangler og kritisere andre veldig fort.

Husk: 

6+3 =9, men det er også 5+4!

Så slik jeg ser det kan være like riktig som slik du ser på det, bare at den andre valgte å gjøre det på sin måte.

La meg fortelle dere en liten historie da jeg og min samboer skulle flytte sammen. 

Vi skulle pusse opp og hadde våre ideer og meninger på hvordan vi ville ha det og så forskjellig som vi er med sterke meninger begge to ble det uenigheter. Og vi kranglet masse på hvordan han ville ha det vs jeg ville ha det og vi ga oss ikke. Da vi kom i butikken for å finne materiale gikk vi rett bort til det vi mente var finest ganske rakrygget. Og tror dere ikke vi egentlig mente akkurat det samme bare at vi forklare det på forskjellige måter. Akkurat det samme med møbler vi kunne diskutere altså krangle i timesvis og være uenig, men når vi dro til møbelbutikken var vi enig for vi mente egentlig akkurat det samme bare at vi forklarte det på vår måte. 

Så mitt poeng med denne historien er VÆR SÅ SNILL Å PRØV Å SE LENGRE OG SETT DEG INN I ANDRES SITUASJON FØR DU DØMMER OG KRITISERER!

Noe jeg forteller barna mine ofte er; 

Husk og vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg!

Det er en enkel og god regel. 

Nå har skolen startet og det er mye snakk om mobbing, holdninger og ekskludering. 

Hva vi gjør og sier smitter over til barna og retter vi ikke på hvis barnet sier noe stygt om en annen blir vi aldri noe bedre. Jeg sier alltid fra hvis jeg mener barnet mitt kritiserer en annen og jeg ikke synes det er greit.

Jeg hørte en som var i en svømmehall med barna og de så noe som kanskje ikke er så vanlig å se og det var en mann med en badedrakt. Hva hadde du gjort i den situasjonen? Tenk deg godt gjennom hvordan du ville reagert foran barna og svart de på hvorfor han har på badedrakt.

For slik du som foreldre reagerer og svarer er avgjørende på hvordan barnet ditt vil reagere på i andre eller lignende situasjoner i fremtiden.

Dette gjelder ikke bare skole, men også på jobb – dessverre! 

Og jeg håper du som leser dette går inn i deg selv og klarer å innse at du også kan gjøre en liten eller stor forskjell bare du klarer å se at alt ikke er slik du ser det.

Da har dere noe å reflektere på en søndag! 

Klem🙏🏼 

PS: Dette gjelder ikke noen situasjon i livet mitt, bare noe jeg interesserer meg for og kunne skrevet mye om, men det får komme i andre innlegg. Jeg er bare veldig opptatt av rettferdighet og at vi må lære og åpne øynene på oss selv og hva vi gjør med andre med våres holdninger.

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar