Familien

Gårsdagens bursdager.

Når jeg vokste opp var det slik det er nå gutter og jenter blir invitert for seg og når vi ble eldre kunne noen ha klassefest.

Bursdagene var utrolig enkle med pyntet barn og to til  tre kaker med gelé, brus kanskje boller og pølser eller pizza. Når vi hadde spist var det bare fri lek. Sjelden jeg opplevde at foreldrene engasjerte seg i leken og for meg var det helt greit. 

Men gjennom de årene mellom har det skjedd mye og mer forventninger til bursdagsfeiring og sant skal sies så har jeg alltid elsket å lage i stand til  bursdag og ordnet tema, men man sparker seg selv i leggen når man setter standard litt høyt. Og den standaren koster altfor mye penger. Så vi går litt tilbake til røttene og vil starte den «gamle» trenden igjen. Rett og slett hjemme bursdag med enkle rammer. 

Nå feiret sønnen min på syv bursdagen sin med guttene fra klassen og han ville ha fotball bursdag. Helt greit med tema, men vi vil prøve å tenke en litt billigere bursdag. 

Jeg har printet ut bilde av fotball og bokstaver for å henge opp til pynt, da slipper jeg å bruke penger på det.

Når det gjelder den faste godte posen som blir gitt er det helt greit, men det er ikke alle som liker alt og mye av dette blir kastet. Og jeg vet ikke om jeg klarte å få det veldig billig, men det kostet 131,- altså ca. 14,5 på hver. 

Jeg er litt frem og tilbake det med og gi en slik greie, men forstår at barna forventer dette siden det er en fast greie. Haha jeg måtte jo le… fordi det var jo en søt gutt som spurte hvorfor det ikke var så mye godt i posen og jeg svarte «at godteri ikke er sunt». 

Pølser til mat også laget jeg en fotballkake, muffins og gelé. Det tenker jeg holder og det gjorde det også, men greit å ha litt variasjon på bordet siden alle har forskjellig smak. 

Dette tror jeg er den billigste bursdagen jeg har ordnet og jeg ser jo at det ikke er nødvendig å kjøpe så ekstremt mye. Og hvis du kan printe ut bokstaver og bilder kan du henge det opp. Koster nesten ingenting og det er så mye du kan lage selv når det som gjenbruk.  

Guttene spiste bare en pakke med pølse også kjøpte vi First Price i pølsebrød og brus de er like gode så det gikk to brus. 

Så denne bursdagen kjøpte vi;

  • Pølser: 30,-
  • Lompe: 12,-
  • First Price pølsebrød: 5,-
  • 2 First Price brus: 34,- 
  • Toro muffinmix: 35,-
  • Geletopper: 20,- 
  • Kakemiks: 44,-
  • Gave/ godte poser: 131,-

Resten hadde vi hjemme og kjøpt på tilbud tidligere så det er bare fra et lite lager, men skal vi regne med det også så kom vell utgifter til denne bursdagen på ca. Kr. 350,-

Så må si jeg er ganske fornøyd med meg selv. Neste gang tenker jeg at det blir en litt mer miljøvennlig bursdag.

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar