Blogg,  Familien

Vi måtte bruke kreditten for at barna kunne gå i bursdag!

Jeg måtte ta ut på kreditten fordi barna skulle til bursdag!

Bursdager er kjempe hyggelige og barna bare elsker det! Det gjorde jeg også helt til jeg måtte starte å bruke kredittkortet på at de kunne gå på bursdager.

Jeg har tre barn og vi hadde ikke noe regel på hvor mye vi ga, men 100,- var det vanlige(tenkte jeg). Og når man har tre barn så blir man invitert i mange bursdager og i løpet av året blir det ganske mye penger hvis man skal gi 100,- til hver. 

Vi hadde perioder der barna ikke kunne komme på bursdag og måtte ta annenhver gang, for vi rett og slett ikke hadde penger til å sende de på bursdag. 

Ene barnet mitt hadde veldig lyst på en bursdag og forsto ikke hvorfor han/hun ikke kunne bli med. Det knuste hjertet mitt å se barnet være så skuffet og lei seg og jeg måtte derfor forklare etter noen runder med barne gråt og hvorfor han/henne ikke kunne bli med. Og det var rett og slett at vi ikke hadde så mye penger og måtte kjøpe mat isteden for å kunne dra til bursdag. 

Kanskje dette er pedagogisk feil, men så var jeg jo bare en fortvilet mor som så barnet mitt skuffet og såret – også viste jeg jo ikke den gangen hvordan jeg skulle svare raskt når barnet spurte om hvorfor – da kom bare sannheten frem.

Dagen etter når jeg hente barna på skolen, kom en lærer bort til meg med et blikk så jeg forsto med en gang hva som kom til å komme og jeg kjente bare hjerte sank og jeg fikk vondt i magen. Læreren startet med å forklare meg at når hun var i timen med klassen så hadde alle barna begynt å snakke om bursdagen de skulle på og hvor mye de gledet seg til den. Så ser hun barnet mitt har hode ned mot gulvet og så veldig trist ut og sa ikke ett ord. Læreren  skjønte noe var «galt» så da timen var over tok hun barnet mitt til siden og lurte på hvorfor han/hun var så lei seg. 

Deretter gir læreren meg en skikkelig god klem og jeg knekker helt sammen. Vi snakket lenge om dette temaet og hun forklarte meg at det er ikke noe galt i og komme i en bursdag uten gave – bare at jeg forklarer foreldrene at vi ikke har penger til gave, viktigste er at barnet får bli med. 

Det endte med bursdag og alle var fornøyde. 

Men det å si til andre at man må utelate div. for å få mat på bordet går utover stoltheten og den svir selv om det er mye forståelse ute der❤️

I et foreldre møte ble disse tingene tatt opp at kanskje man ikke skal gi så mye som 100,- til hvert barn, men 50,- eller om mange blir med å spleiset på en gave barnet ønsker. Dette hjalp meg veldig og jeg ble veldig lettet samt sparte noen kroner, men man får ikke så mye gaver for 50,-. Gjør man?

 Dette er dessverre utbredt og jeg vet mange barn som ikke får gått i bursdager akkurat grunnet dårlig råd. 

Det er et stort press mange steder om at man skal gi fine gaver.

Jeg ser også trenden andre steder å gi gaver begynner å forandre seg litt at det er «godtatt» at man ikke gir så veldig mye.

Jeg tror det er viktig at man tar opp slike temaer på foreldremøter og at man blir enig om en maksimum sum så alle kan føle det er tilstrekkelig. 

Og kanskje at man ikke åpner gavene foran alle at man åpner de faktisk etter alle har gått,  jeg har hatt noen ganger hørt barna mine har fått kommentar «jeg vet hva du gir, du gir det samme hver gang»(dette ikke fra bursdagsbarnet), men igjen ikke noe gøy.

Og ikke minst at foreldrene ikke dømmer andre foreldre når det gjelder – hvorfor barnet ikke kommer på bursdager og hvorfor de ikke har pyntet seg eller har en ikke så bra gave.

Tror vi kanskje må begynne å tenke litt mer på gleden og ikke bruken av en bursdag!

Bare en ide…

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

4 kommentarer

 • Mariell Olsen

  Nå er mine forlengst voksne og det er lenge siden de har vært i barnebursdag, men det ble aldri gitt penger i gave. Kjøpte inn t-skjorter og annet på salg og hadde (har fortsatt) et lite lager med passende gaver for et hvert tilfelle for en billig penge. Ingen vet at t-skjorten eller genseren som kostet 199,- ordinært kostet 79,- på salg.

 • Linn

  «jeg tror det er viktig at man tar opp slike temaer på foreldremøter og at man blir enig om en minimum sum så alle kan føle det er tilstrekkelig.»

  Håper du mener maksimum sum, det skal ikke være noen minimum sum for å være med i bursdag ❤️

  Enig at dette er et tema man kan ta opp på foreldremøte, og synes man det er ubehagelig så få læreren til å ta det opp ❤️

  Her i klassen vurderer vi å kjøpe felles gave, alle kan vippse det de har tips til, maks 50,- så kjøper foreldrene en «stor» gave fra alle…

  • randitheresebakke

   Hei Linn – Uff skrev jeg minimum🙈 Mener selvfølgelig maksimum sum😅 Det med felles gaver er en kjempe god ide og da kan jo barnet virkelig få noe han/henne ønsker seg❤️

Legg inn en kommentar