Mat

Den perfekte eplekaken!

Dette er den perfekte eplekaken!

Eplekake er egentlig noe jeg forbinder med høsten når man får gode Norske epler i butikk, men fordi vi er veldig glad i eplekake og det er enkelt å lage det blir det mer enn en gang i året.

Jeg er veldig glad i sunne alternativ oppskrifter til kaker, men eplekaken tenker jeg må holde til den gode gamle oppskriften🍎

Her får dere oppskrift til den perfekte eplekaken;

EPLEKAKE

Rund form, 24 cm 

180 grader i ca. 30 minutter

4-5 epler

3 ts sukker

1/2 ts kanel

2 egg

1,5 dl sukker

3 dl hvetemel

2 1/2 ts bakepulver 

1,5 dl kokende vann

4 ss smør

  • Rens eplene og del de i båter, legg de i en bolle, hell sukker og kanel deretter bland det sammen. 
  • Pisk egg og sukker til eggedosis, rør forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
  • Kok opp vann med smør og rør dette forsiktig i røra.
  • Bland eplene oppi røra så putt alt i formen.

Tips: 

  • Jeg tar 6 epler fordi jeg elsker masse epler i kaken og den blir mye saftigere.
  • Putter også oppi mye mer kanel og sukker når det skal blandes med eplene, det vil si ihverfall 3 ss sukker og 1 – 2 ss kanel. 😱 
  • Helt til sist strør jeg sukker oppå kaken før jeg putter den i ovnen🍎

Bon  Appétit

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar