Mat

Den perfekte eplekaken!

Dette er den perfekte eplekaken!

Eplekake er egentlig noe jeg forbinder med høsten når man får gode Norske epler i butikk, men fordi vi er veldig glad i eplekake og det er enkelt å lage det blir det mer enn en gang i året.

Jeg er veldig glad i sunne alternativ oppskrifter til kaker, men eplekaken tenker jeg må holde til den gode gamle oppskriften🍎

Her får dere oppskrift til den perfekte eplekaken;

EPLEKAKE

Rund form, 24 cm 

180 grader i ca. 30 minutter

4-5 epler

3 ts sukker

1/2 ts kanel

2 egg

1,5 dl sukker

3 dl hvetemel

2 1/2 ts bakepulver 

1,5 dl kokende vann

4 ss smør

  • Rens eplene og del de i båter, legg de i en bolle, hell sukker og kanel deretter bland det sammen. 
  • Pisk egg og sukker til eggedosis, rør forsiktig inn siktet mel og bakepulver.
  • Kok opp vann med smør og rør dette forsiktig i røra.
  • Bland eplene oppi røra så putt alt i formen.

Tips: 

  • Jeg tar 6 epler fordi jeg elsker masse epler i kaken og den blir mye saftigere.
  • Putter også oppi mye mer kanel og sukker når det skal blandes med eplene, det vil si ihverfall 3 ss sukker og 1 – 2 ss kanel. 😱 
  • Helt til sist strør jeg sukker oppå kaken før jeg putter den i ovnen🍎

Bon  Appétit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *