Blogg

Barn? Fri oppdragelse, hva så!

Definer fri oppdragelse og uoppdragent barn? 

Jeg blir alltid så god humør når jeg ser barna mine og andre barn leve i nuet og er lykkelige! 

Jeg er ikke utdannet pedagog eller noe annet når det gjelder barn så det dere leser under er bare min erfaring og mening.

Før jeg fikk barn var jeg EKSPERTEN! Jeg forsto ikke hvorfor mor eller far ble så sinte på barna i butikken eller plutselig «skrek» til de helt uten grunn. Jeg reagerte på så mye og synes mange forelder var dårlige forbilder. 

En ting jeg aldri brydde meg om eller synes var en plage var når jeg så barn løpe i butikken eller satt på cafe og lo eller snakket høyt, det har alltid gjort meg i godt humør. Det jeg ikke forsto var hvorfor måtte foreldrene kjefte på barna når de bare var så glade💔

SÅ FIKK JEG BARN SELV!

Og jeg opplevde alt jeg reagerte på, er det karma man kaller det?

Barna løp i butikken, ropte høyt i resturant, hørte ihvertfall ikke på mor og svarte meg når jeg prøvde å sette de på plass og masse mer, har en lang liste jeg kan ramse opp og jeg tror de fleste foreldrene  har samme liste.

Ironiske av alt var at jeg lo mange ganger i stede for å bli sint, fordi noen ganger er det så komisk at jeg ikke klarer annet enn å se humoren i det. 

Men FOLKENS la barn få lov og utforske og være litt nysgjerrig og prøv og ha forståelse og ikke døm noe du ikke vet noe om.

Som min mor alltid pleier å si; 

Det er ikke barna som skal forstå, det er voksne!

Jeg har egentlig ikke brydd meg så mye om hva andre synes om min oppdragelse til barna, selvfølgelig spør jeg om jeg trenger råd og leser meg masse opp! Og det er ikke noe fasit på hvordan man oppdrar, kun litt grunnleggende om ren høflighet og respekt for andre. 

Jeg oppdrar barna mine å respektere andre, ikke mobbe og ikke snakke stygt om andre fordi de er litt anderledes enn seg selv, men hvis de skulle si noe ikke så pent må de klare og stå for det også(det er bare menneskelig, men igjen da viktig og kunne innrømme det man har sagt). Rydde opp etter seg selv og hjelpe  andre om de trenger hjelp, men også være tro mot seg selv og ikke forandre seg for noen – de er perfekte slik de er. 

Jeg er også opptatt av rettferdighet og ærlighet selv om den svir noen ganger og hjemme går det begge veier. Vi har et veldig åpent forhold og sier ting som det er.

Så hvis du noen gang hører en av barna mine svarer(og du synes det er litt respektløst) meg er det kun fordi de sier sin mening og det er lov.

Jo, jeg kan på en måte si at barna mine har en fri oppdragelse. 

Slike diskusjoner interesserer meg veldig for det er så ufattelig mange meninger på dette med oppdragelse og barn. 


Her er en blogg jeg vil anbefale å stikke innom https://www.evaarnesen.com/ Eva har mange år erfaring fra barneverntjenesten og er opptatt å ufarliggjøre foreldrerollen litt. Hun vil få frem at ingen er perfekte og det er greit å innrømme/vise at det koker litt i alle hjem. Men samtidig vite hvor grensen går. 

Ha en flott helg💛

Følg meg gjerne på Instagram https://www.instagram.com/p/BzU_CMpICoI/?igshid=mi3tp1jfpqe9

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar