Blogg,  Mat

Vi laget Pakistansk ris!

Jeg er så heldig å har en svigerfamilie som lærer meg å lage pakistansk mat💛Jeg kan ikke så veldig mange retter enda, men håper jeg kommer til å lære flere snart.

En av mine favoritter er Pakistansk ris med raita og dette skal dere få oppskriften på her👇🏼

Som dere ser på dette bilde er jeg like glad i raitaen som risen

Pakistansk ris

Jeg anbefaler skikkelig Basmatiris 

  • 4 glass ris
  • 3 ss salt
  • 8 glass vann
  • 2 løk(store)
  • 2 dl maisolje 
  • 6 hel sort pepper
  • 5-6 hel nellik
  • 3 svart kardemomme 
  • 1 ss spisskummen 
  • 2 kanelstang 

Kutt løken i små biter og stek den sammen med oljen – når løken er blank ta i krydderet, stek det til løken er mørkebrun. 

Tilsett vann og salt.

Når vannet koker ta i risen.

La risen småkoke, til det ikke er mer vann og la den hvile i 10 minutter. 

Det er mange måter og koke risen på så dette er min metode som fungerer best for meg👍🏼

Før risen brukes bør den skylles først, jeg pleier å putte den i en bolle og helle i vann og tømme vannet ut og repeterer dette til vannet blir blankt. 

Pakistansk raita

  • 1 l kefir
  • 1 ts Sort pepper 
  • 1 ss Hel spisskummen 
  • 1 ss Chunky chat masala og/eller 2 ss Dahivada raita masala ( kan bruke en av de, men jeg bruker begge)
  • 1 hakket løk
  • Fersk koriander 
  • Kikerter
  • Grønn chili(ta ut frøene)

Hakk løken i små biter

Kutt grønn chili i små biter( husk ta ut frøene)

Bland alt i en bolle. 

Man kan variere litt på kryddere om man vil ha mer eller mindre – avhenger litt etter smak.

Disse to krydder eskene under bruker jeg, men den lilla er sterkere enn den grønne – så det går fint og bruke kun en av de også. Test da litt og litt av krydder og smak, men anbefaler for 1 l kefir minimum 2 ss.

Håper dere vil like dette like mye som oss og er det noe dere lurer på kan dere bare spørre meg❤️

Klem🥰

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

5 kommentarer

  • Mariell Olsen

    Jeg har lagd den afghanske retten Kabuli Palaw noen ganger, der er det samme krydder som i din pakistanske ris. Uvant med kanel bla i annet enn bakverk og på grøt.

    Har du sjekka bloggen til zeinaskitchen? Hun lager mye mat fra mellomøsten og deromkring.

      • ASingh

        Hei!
        Har du oppskrift for pakistansk biriany ris? Manen min er indisk men familien hans spiser ikke kjøtt og ikke lager biriany hjemme. Mannen min elsker pakistansk biriany ris og jeg vil gjerne ha oppskrift!
        Tusen takk!
        Takk for blogg! Jeg følger deg på Instagram fra i går. Jeg leste noen innlegg og du er inspirerende! Takk at du skriver!

        • randitheresebakke

          Hei, Så hyggelig at du liker bloggen min og at du vil følge meg på Instagram😍 Nå ble jeg skikkelig glad! Jeg har ikke noe oppskrift nå, men det kan jeg sikkert få tak i😊 Jeg sier fra når jeg har fått det😉 Du får ha en strålende helg❤️

Legg inn en kommentar