Blogg,  Bøker,  Nor Book Store

Forfatter spiren.

Når du tenker forfatter, hva ser du for deg da?

Jeg ser for meg en avslappet person, kanskje litt kjedelig type som nyter et rolig liv der forfatteren bare sitter å skriver. Av en eller annen grunn er det dette jeg forbinder med forfattere.

JEG VET🙈Det er jo ikke slik en forfatter er, jeg selv er jo forfatter og ser ikke på meg selv som en kjedelig person med et rolig liv. Livet er alltid travelt, men får alltids tid å skrive historier.  

Det å skrive historier har alltid vært en interesse og det å fortelle historier.

Etter mange år uten å vite hva jeg brenner for tror jeg har funnet min passion i livet. 

Det er å skrive bøker, tegne og rett og slett være kreativ på mange måter. 

For noen år tilbake følte jeg at jeg manglet noe for meg – jeg var rastløs og følte jeg satt skikkelig fast og tenkte kanskje jeg kunne ta meg en utdannelse for å tilfredsstille min urolighet. Jeg lette og fant noe som interesserte meg og det var arbeids og organisasjonspsykologi. Dette er også en av mine interesser å studere andre mennesker lese de opp og ned. Jeg har lest mye bøker om dette og føler jeg kan en god del om kroppsspråk og hvordan hjernen fungerer, men som alltid kom økonomien i veien. 

Så ut av all min frustrasjon fikk jeg en ide og startet å undersøke og skrive og det resulterte i boken jeg har gitt ut «Julenissens reinsdyr»

I den perioden skrev jeg ekstremt mange bøker og jeg klarte ikke stoppe og slik er det nå også – setter jeg i gang sliter jeg med å slutte å skrive. 

Fantasien løper bare løpsk.

Liten del av boken

Så når det kommer til boken min så skrev jeg den i 2015 og jeg leste den for barna og de elsket historien. Jeg bestemte meg for at jeg ville gi den ut og derfor måtte jeg først bestemme meg for hvordan skal boken være og det jeg savnet den tiden var en god, hyggelig varm julebok jeg kunne bare se på bildene å drømme meg bort. 

Så jeg satt i gang og lete på Instagram etter en jeg tenkte passet til stilen min. Det tok litt tid, men endelig fant jeg henne. 

Da jeg kontaktet henne viste jeg ikke hva jeg skulle forvente eller hadde noe særlig plan utenom stilen på boken. 

Hun ville jeg skulle forklare ganske grundig hvordan jeg ville hver side skulle være også tegnet hun så godt ut fra det. Jeg oversatte boken til engelsk også så hun skulle forstå historien. 

Da hun sendte meg de første skissene ble jeg helt på gråten. Hun tegnet akkurat slik jeg hadde tenkt. Jeg hadde funnet den perfekte illustratøren for boken. Det tok ganske lang tid å bli ferdig med tegningene så mellomtiden leste jeg meg litt opp på det å gi ut en bok. 

Det jeg leste skremte meg litt for jeg ville ikke miste min store stolthet eller at den skulle bli forandret eller rett og slett bli avvist på at den ikke var bra nok. Fordi for meg var boken mitt mesterverk. 

Derfor bestemte jeg for å starte mitt eget forlag og gi det ut på den. 

Da illustratøren var nesten ferdig fikk jeg 4 personer jeg visste ville si hva de mente om historien og jeg fikk ganske bra tilbakemeldinger og tok disse til etterretning selv om historien ikke forandret seg så mye.

Også fikk jeg 2 andre til å gå gjennom språket. 

Så til slutt var det en annen som hjalp meg å sette boken sammen. 

Og slik ble boken min til. 

Jeg er kjempe stolt av den og gleder meg virkelig når jeg får sjansen til å gi ut de andre også.

Etter å ha gitt ut denne boken ble jeg oppmerksom på hvor mye reinsdyr pynt jeg egentlig har🦌

Mitt navn er Randi Therese Bakke og jeg er en 80-modell. Jeg har tre barn og denne bloggen handler om familielivet med tips, triks, mat, hobby og den vanlige hverdagen. Jeg er også forfatter og har gitt ut en julebarnebok og jobber med nye prosjekter.

Legg inn en kommentar